Kontenjan:
20 Kişi
Protez konusunda Türkiye’nin en deneyimli isimlerinden biri olan Prof Dr Yasemin Özkan, “Gülüş Tasarımında Porselen ve Kompozit Lamina Veneerler” konusundaki bilgi ve tecrübelerini, katılımcılarla paylaşmaya devam ediyor.
Türkiye’de estetik diş hekimliği ve protez konusunda en deneyimli isimlerinden biri olan Prof Dr Yasemin Özkan’a, Doç Dr Yılmaz Umut Aslan ve Dr Bora Korkut bu ufuk açıcı kursta eşlik ediyor. Üç gün boyunca hem teorik hem de pratik olarak çok doyurucu olan bu kursta katılımcılar A’dan Z’ye ‘Porselen ve Kompozit Lamina Veneer’ ile ilgili sorularına cevap bulacaklar.
Bu kurs sayesinde mezun diş hekimlerinin lamina veneer uygulamalarını gerçekleştirebilmeleri hedeflenmektedir. Hasta değerlendirmesi, tedavi planlaması, ve preperasyondan simantasyona porselen lamina teknikleri ve kompozit tabakalama tekniği ile kompozit lamina veneerler eğitimi hands-on modeller ile entegre şekilde gerçekleştirilecektir. Katılımcıların estetik ve uzun ömürlü lamina veneer teknolojisini hem didaktik hem de pratik olarak öğrenebileceği bir eğitim olacaktır.
GC Türkiye tarafından desteklenen “Gülüş Tasarımında Porselen ve Kompozit Lamina Veneerler” konulu 3 tam günlük eğitim, İzmir Renaissance Otel’de gerçekleşecektir.
3 Günlük Uygulamalı Eğitim
Protez konusunda Türkiye’nin en deneyimli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Yasemin Özkan, “Porselen Lamina Veneerler” konusundaki bilgi ve tecrübelerini, katılımcılarla paylaşıyor.
Özel hazırlanmış modeller üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirilecek eğitimde, porselen lamina veneerler’in gülüş tasarımında kullanımı hakkında püf noktaları öğrenecek, merak ettiğiniz birçok sorunun cevabını bulacaksınız.
Adeziv diş hekimliğinin getirdiği en güncel yaklaşımlardan biri de üstün karakteristik özelliklere sahip kompozit materyalleri ile minimal invazif olarak yapılan kompozit lamina veneerlerdir. Diş estetiğini doğal dişlere en yakın şekilde taklit edebilen bu restorasyonların tek seansta bitirilebilmeleri de önemli avantajlarından biridir. Önceleri dayanıksız olma ve kolay renklenme gibi eleştirilere maruz kalırken; doğru endikasyon, iyi izolasyon, başarılı adezyon, uygun teknik, detaylı cilalama işlemleri ve düzenli kontrol randevuları ile artık uzun süreli klinik başarı da gösterebilmektedirler.
Bu kursun amacı hangi vakada kompozit hangi vakada porselen lamina veneerlerin uygulanacağının öğrenilmesi, her iki restorasyonun da A’dan Z’ye aşamaları ve pratik olarak uygulamalarının hands on uygulanmasıdır.
Özel Modeller Üzerinde Uygulama
Diş kesimi, ölçü alımı ve laminaların yapıştırılması ile kompozit tabakalama tekniklerinin de çalışılacağı uygulama bölümünde, GC firması tarafından özel hazırlamış modeller üzerinde, bütün katılımcılar birebir çalışma imkanı bulacaklar.
Sınırlı Kontenjan: Üzerinde uygulama yapılacak modellerin sayısına bağlı olarak, eğitim, 20 katılımcıyla sınırlandırılmıştır.
Bu eğitim esnasında, üç gün boyunca, lamina veneerler hakkında merak ettiğiniz herşeyi sorma ve cevabını alma fırsatı yakalayacaksınız.
Porselen Lamina Konu başlıkları (24-25 Eylül):
- Günümüzde kullanılan tam seramik porselen restorasyonların gelişimi, kullanılan malzemeler
- Porselen lamina restorasyonların endikasyon ve kontrendikasyonları
- Lamina preparasyonu ve diş kesiminden farkları
- Hangi vakalarda tam seramik kuron, hangi vakalarda lamina veneerler?
- Preparasyonsuz hazırlanan lamina venerler: Nasıl hazırlanır? Her zaman doğru seçim midir?
- Lamina veneerlerin tahmin edilebilir estetiği: Nasıl sağlanır? Mock-up (maket) yöntemi nedir, nasıl yapılır? Hastada lamina öncesi görünüm, mock-up (maket) yöntemiyle nasıl gerçekleştirilir?
- Lamina preparasyonu nasıl hazırlanır? Tam seramik restorasyonların kesimi ile oluşan farklılıklar?
- Retraksiyon ve ölçü alımı.
- Lamina preparasyonundan sonra ölçü alımı. Ölçü alımında nelere dikkat edilmeli? İşimizi kolaylaştıracak olan püf noktaları nelerdir?
- Lamina restorasyonunda geçicilerin hazırlanması: Direkt yöntem, endirekt yöntem.
- Geçici restorasyonların yapıştırılmasında dikkat edilmesi gereken hususlar?
- Prova işlemleri.
- Lamina restorasyonların simantasyonu.
- Simantasyon sonrası kontroller ve oklüzal düzenlemeler.
- Klinik takip çalışmaları.
Anterior Estetikte Kompozit Laminate Veneerler Konu Başlıkları (26 Eylül):
10.00 – 12.30
- Kompozit veneerler: nerede, nezaman?
- Restorasyon öncesi tedavi planlaması ve pre-restoratif işlemler
- Dental enstrüman ve kompozit seçimi (Monokromatik – Polikromatik materyaller)
- Kompozit Renk Seçimi (Normal ve renklenmiş diş için)
- İzolasyon (Anterior rubber-dam uygulaması)
- Direkt veneer preparasyonu
- Adezyon
- Foto-polimerizasyon
- Kompozit tabakalama teknikleri (monokromatik - polikromatik)
- İndirekt Kompozit Veneerler ve Veneer Şablonları
- Makro ve mikro yüzey anatomisinin oluşturulması
- Bitim ve Cila işlemleri
- Başarısız restorasyonlar, değerlendirme ve çözüm yolları
12.30 – 13.30
Öğle Yemeği Arası
13.30– 16.00
- Dental modeller üzerinde eşzamanlı ve uygulamalı olarak lamina preparasyonu yapılmış bir santral kesici dişin, direkt tabakalama ile tam kompozit veneer restorasyonu yapılacaktır. Uygulama mine-dentin tabakalaması, bitim ve cila işlemleri ve yüzey makro ve mikro morfolojisinin oluşturulması işlemlerini kapsayacaktır.
- Tüm kursiyerler GC Corp. firmasının ‘Gaenial A’CHORD ve ‘Essentia Universal’ kompozitlerini ve Hu-Friedy Group firmasının ‘Dr. Bora Korkut Restorative Kit’ spatüllerini uygulamada kullanabilecektir.